Calatorie in timp, alandala, fara cronologie, pentru ca "haina face pe om".

sâmbătă, 13 septembrie 2014

Game of Thrones

   Postarea anterioară (despre Petru cel Mare) m-a plasat deja într-un spațiu cultural baroc așa că de data asta vă propun o lume ușor fantastică: Game of Thrones.
    Pentru adaptarea cinematografică a acestei cărți, în vogă acum, unele costume au fost realizate de către un designer de excepție: Michele Carragher. Ea lucrează de peste 15 ani diverse costume pentru producții de film și televiziune. A studiat design vestimentar la Colegiul de modă din Londra ( îmbrăcăminte, broderie, pălării de damă și ilustrare) și a participat la un curs de trei ani la Colegiul Cordwainers, specializat în pielarie. După terminarea colegiului, Michele a lucrat în industria textilă de conservare, repararea și restaurarea textilelor istorice pentru colecționari particulari și muzee, fiind specializata in broderie de mână. Apoi a optat pentru o carieră în costume de film și televiziune, cum ar fi BBC,  ITV a lui David Copperfield si Mansfield Park.

    Prima producție care a consacrat-o a fost în 2005, cu costumul pentru rolul reginei Elizabeth I, premiat  Emmy . Cel mai recent a fost tot la HBO, în 2012, pentru  costumele din seria Game of Thrones. Artista brodează de mână, la gherghef, folosind tehnici tradiționale și lucrând direct pe haină sau pe țesături de mătase sau organza ce urmează a fi aplicate pe costume. Desenele ei orginale dovedesc creativitate și imaginație.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu